Wil jij weten hoe circulair jouw organisatie is? Doe nu de gratis volwassenheidsmeting!

Nieuw jaar, nieuwe kansen: samen aan de slag met de Circulaire Menukaart

27 januari, 2026

De Circulaire Menukaart van Noord-Nederland: anders denken, circulair doen

De circulaire economie krijgt pas echt smaak als we samen met de juiste ingrediënten koken.

Daarom nodigen Circulair Groningen Drenthe, Noord-Nederland Verdient Circulair en de Rudolf Agricola School voor Duurzame Ontwikkeling van de Rijksuniversiteit Groningen je van harte uit voor de Nieuwjaarsbijeenkomst 2026 op dinsdag 27 januari in het House of Connections, Groningen.

Iedereen kan meedoen, als deelnemer aan een werksessie en/of als gast bij de borrel.

Tijdens deze middag staan verbinding, samenwerking en actie centraal. We bouwen samen aan de Circulaire Menukaart 2026 en verkennen hoe circulair denken kan leiden tot samen circulair doen; in de bouw, groen, hout, textiel en andere ketens met brede milieu- en sociale impact.

 

Wat kun je verwachten?

Een nieuwjaarsbijeenkomst met inhoud én energie, met bijdragen van onder andere:

Jort Kooijman (VCGD – Vereniging Circulair Groningen Drenthe): Realiseren van circulaire ketens: van anders denken naar circulair doen

Hoe vertaal je ambitie naar actie? Jort laat zien hoe bedrijven, overheden en ketenpartners de circulaire transitie concreet maken in bouw, maakindustrie en textiel. Met scherpe voorbeelden maakt hij de benodigde stappen helder: van beleid naar implementatie, van intentie naar werkende ketens.

Prof. Ann-Sophie Lehmann (RUG – Rijksuniversiteit Groningen, NWO-Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek): Systeemverandering en samenwerking in de praktijk

Hoe ontstaan duurzame innovaties als creativiteit, onderzoek en samenwerking samenkomen? Ann-Sophie belicht de menselijke en culturele kant van de transitie. Kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers werken grensoverschrijdend, leren door te maken en realiseren zo nieuwe verbindingen en oplossingen. Haar keynote onderstreept verbeeldingskracht, interdisciplinariteit en gezamenlijk ontdekken als versnellers van circulaire ketens.

Bart Volkers (VCGD); host van de middag

Proef, kies en verbind door werksessies “Aan tafel met de keten”
Ontdek wat werkt in de Bouw, Groen, Hout en Textiel ketens, of schuif aan bij de Algemene tafel voor een gezamenlijke verkenning van nieuwe ketens of projecten.

Per sessie geldt een maximum aantal deelnemers. Zodra een sessie vol is, kun je deze niet meer selecteren in het aanmeldformulier.

Nieuwe smaken
Ontmoet partners die jouw plannen versterken. Hier ontstaan concrete samenwerkingen tussen bedrijven, overheden, ontwerpers, producenten en studenten.

Studenten van de RUG brengen hun kennis en nieuwsgierigheid in als onderzoekers, observatoren en bruggenbouwers tussen praktijk en wetenschap.

 

Proosten op circulaire groei

We sluiten af met een gezamenlijke toost, een informele borrel en ruimte om elkaar te ontmoeten, te inspireren en nieuwe plannen te smeden.

Meld je aan als deelnemer aan een werksessie en/of als gast bij de borrel via de link naar het registratieformulier.

 

Aanmelden?

Aanmelden

 

We willen, we moeten en we kunnen de circulaire economie samen realiseren.

ANDERE ACTIVITEITEN

Kennis

De Impact Werkplaats

12 december, 2025
09:00-13:00 uur
Mediacentrale

Nieuw jaar, nieuwe kansen: samen aan de slag met de Circulaire Menukaart

Nieuw jaar, nieuwe kansen met ruimte voor inspiratie én ontmoeting.
Schuif aan, proef mee en bouw mee aan de Circulaire Menukaart 2026.

27 januari, 2026
14:00 – 17:30 (borrel tot 19:00)
House of Connections, Groningen